آموزش پاورپوینت در سه گام

پاورپوینت به چه کار میاد ؟

می خواهیم در کوتاه ترین بازه زمانی ممکن پاورپوینت و اسلاید سازی را آموزش ببینیم.در این مقاله سعی کردیم ابتدا اهمیت آموزش پاورپوینت را شرح داده و سپس کاربردهای آن را بیان کنیم . و در ادامه در سه گام آموزش ببینیم که چطور چند اسلاید بسازیم . پاورپوینت یک نرم افزار از محصولات شرکت ماکروسافت هست که کار آن جذاب تر کردن یک ارائه است. وقتی که ما نیاز داریم یک مطلب را برای دیگران شرح بدیم اینجاست که پاورپوینت به کمک ما و مخاطب میاد تا فهم بالاتر و درک از مطلب ساده تر اتفاق بیوفتد.
وقتی که یک پروژه ی دانشجویی را باید به استاد ارائه بدهیم .
وقتی که گزارشات آماری و تحلیلی از عملکرد کاری خودمون یا تیم مون را ارائه بدهیم .
وقتی یک طرح کسب و کار رو می خواهیم به سرمایه گذار ارائه کنیم .
وقتی به عنوان یک مدرس باید مطالب رو در کلاس درس ارائه بدیم .
و …

اهمیت هر چیز را نحوه ی ارائه ی آن مشخص می کند
چرا باید پاورپوینت رو یادبگیریم ؟
از این منظر که چرا این نرم افزار و نرم افزار دیگر نه ! باید بگوییم به این دلیل که پاورپوینت در عین سادگی و کاربری روان، از نظر من بهترین و جامع ترین نرم افزار ارائه می باشد که تا کنون معرفی شده است.
حالا بررسی می کنیم که چرا باید پاور پوینت را یاد بگیریم ؟
امروزه سبک زندگی دیجیتالی روز به روز نقش پر رنگ تری به خود می گیرد و لزوم داشتن مهارت های سواد دیجیتالی بیش از پیش احساس می شود . با توجه به مدرنیزه شدن نحوه ی زندگی ما انسان ها از نحوه تحصیل تا تجارت و کسب و کارهای جدید و نوپا ، ارائه ها هم رنگ و بوی دیجیتالی به خود گرفته و امروزه کمتر اداره یا کلاسی را می بینید که توسط ویدیو پروژکتور تجهیز نشده باشد . بنابراین اگر کارمند هستید، با داشتن این مهارت می توانیم گزارش های جذابی برای عملکرد خود یا گروه مان طراحی و ارائه کنیم . اگر دانش آموز یا دانشجو هستید برای ارائه های کلاسی خود همیشه با دست پر حاضر می شوید . اگر کسب و کاری دارید که نیاز به بازاریابی محصول خود دارید، احتمالا پاورپوینت بهترین گزینه برای متقاعد سازی بازار هدف شماست و یا اگر مدرس یا سخنران هستید پاورپوینت ابزار بسیار کاربردی و حیاتی برای جذاب تر شدن کار شماست .

گام اول
خیلی سریع شروع کنید؛ سرتیترها
در هر پروژه ای سعی کنید خیلی سریع به یک نمای کلی از پروژه تان برسید و سپس جزئیات کار را تکمیل کنید. یکی از اشکالات خود من این بود که بعد از باز کردن برنامه و ایجاد اسلاید اول، همون ابتدا به سراغ گشتن برای جانمایی یک بسم الله می گشتم و بعد صرف دقایق زیادی برای یافتن یک تصویر حرفه ای و خاص، روی انیمیشن آن کار می کردم و بعد اسلاید بعد و بعد و بعد…
به این شکل کار کردن شاید به نظر درست و بدون مشکل برسد اما تجربه ی من می گوید که این مدل تکمیل پروژه به شدت وقتگیر و خسته کننده است و ممکن است حتی پروژه مان برای مدت ها نیمه کاره باقی ماند .
اما حالا زمانی که یک پروژه جدید پاوپوینت را شروع می کنم در اسلاید اول خیلی سریع تایپ می کنم بسم الله الرحمن الرحیم و بعد سر تیتر عنوان اصلی را بدون هیچ تغییر در ترکیب و فرمت فونت (با همان فرمت پیش فرض) وارد نموده و اسلاید بعدی را ایجاد نموده، سرتیتر مطالب هر اسلاید را(بدون پرداختن به جزئیات) تا آخر وارد می کنم .
این کار خیلی سریع یک دید کلی از پروژه را به من میدهد و باعث می شود که در هر لحظه از پروژه در کجای کار قرار دارم، بنابراین خیلی چابک تر و سریع تر مطالب را دسته بندی و وارد می کنم .
اضافه نمودن عکس، فیلم ، نمودار و جدول
گام دوم
حالا نوبت به تکمیل کردن اسلاید های تیتر دار بدون مطلب است. بسته به نیاز خود برای انتقال مفهوم آن اسلاید می توانید از اینترنت تصاویر مرتبط را سرچ نموده و در آن اسلاید استفاده نمایید.
پیشنهاد می کنم حتما از تصاویر بزرگ با کیفیت پیکسلی بالا بهره ببرید، چرا که در ارائه هاتان که با دیتاپروژکتور انجام می شود، احتمالا تصاویر بی کیفیت، کیفیت کار شما را کاهش می دهد. برای یافتن تصاویر با کیفیت کافی است کمی در این کار مهارت پیدا کنید. در سایت گوگل یک بخش ویژه تصاویر هست که با سرچ هر موضوع فقط قالب های تصویری را نمایش می دهد. در این قسمت اگر کیفیت سایز تصاویر را روی بالاترین حالت خود بگذارید، تصاویر با کیفیت لیست می شوند. علاو بر گوگل سایت های سرچ تخصصی تصاویر نیز در این زمینه کمک حالتان خواهد بود . اینجا چند نمونه از این سایت ها خدمتتان ارائه می شود که هر چه سریع تر به با کیفیت ترین اسلایدها برسید .
1- آن اسپلش
2-فری پیک
3-یاندکس
4-پکسلز
و …
توجه داشته باشید که اغلب این سایت ها فیلتر هستند و برای دستیابی به محتوای آنها باید از سرویس های وی پی ان استفاده نمایید .
گام سوم
تنظیم قالب و فونت
خوشگلاسیون آخرین مرحله ی کار است. تنظیم قالب صفحه، اضافه کردن انیمیشن، انتخاب فونت و کارهای از این دست اگر ابتدا در دستور کارتان باشد به شدت به کندی پروژه می انجامد. اما وقتی آخرین مرحله باشد شما از کلیت محتوا خیالتان راحت خواهد بود و هر چقدر که زمان باقی ماند به زیباسازی کار اختصاص می یابد. یک حقیقت در مورد طراحی وجود دارد و آن این است که هر چقدر زمان صرف آن کنید بازهم کم است و همیشه می توان بهتر از آن را خلق کرد .
بنابراین این کار باعث می شود که درون این تله نیوفتید و پروژه تان را با کمترین چالش به پایان برسانید .
قالب :
فونت ها:
سعی کنید برای تیترها از فونت های خوانا و درشت استفاده کنید. فونت های پیشنهادی ما :
- فونت های Btitr (رایگان) و دماوند (غیر رایگان) مناسب استفاده به عنوان سرتیتر
- فونت های یکان (رایگان) و ایران سنس (غیر رایگان) مناسب برای محتواهای داخلی اسلاید ها
یک دوره ی کاملا رایگان
این مقاله قطعا با مشاهده ی این دوره ی رایگان همراه شود، مهارت اسلاید سازی شما را تا حد زیادی بالا می برد و شما به عنوان یک ارائه دهنده ی حرفه ای و اصولی دارای جایگاه خواهید بود .
محتوای تصویری این دوره در کمتر از یک ساعت شما را مسلط به نرم افزار پاورپوینت خواهد نمود . برای ثبت نام دوره روی دکمه زیر کلیک کنید و دانشجوی این دوره شوید .

دیدگاهتان را بنویسید